ΑΣ ΜΕΞΙΑΤΙΚΟΣ 1961

Ιστορία του συλλόγου ΑΣ ΜΕΞΙΑΤΙΚΟΣ


Η ομάδα μας ιδρύθηκε το 1961 και είναι από τις ιστορικότερες ομάδες της Φθιώτιδας. Τα τελευταία χρόνια από την ίδρυση της Α’ Κατηγορίας, αγωνίζεται σ’ αυτή, πάντα τερματίζοντας στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος. Το 2010 έκανε την υπέρβαση και κατέκτησε το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, μετά από 49 χρόνια, η ομάδα μας αγωνίστηκε με ήθος και αξιοπρέπεια στα σαλόνια της Α1’ Κατηγορίας δυστυχώς δεν κατάφερε να μείνει και φέτος επιστρέφουμε ξανά στην Α΄ Κατηγορία. Δεν μας πειράζει όμως εμείς είμαστε εδώ συνεχίζουμε πιο δυνατοί από ποτέ, με μια νέα και δυνατή διοίκηση , μια καλή ποδοσφαιρική ομάδα με κύριο στόχo την διαφήμιση του χωριού μας και την μεγάλη ιστορία της ομάδας γενικότερα.. Από το 2009 η ομάδα μας αγωνίζεται στο γήπεδο της σε φυσικό χλοοτάπητα και με ηλεκτροφωτισμό, έχοντας ένα από τα καλύτερα γήπεδα, στην Φθιώτιδα.


Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Το σχόλιο της αγωνιστικής


Μια ανασκόπηση του αγώνα με τον Ευρυτανικο. Στο 25΄ κερδίσαμε το πέναλτι σε ανατροπή του Δημητρελη από τον αριθμό 10 του ευρυτανικου (Ζαγκοτσι) ο όποιος ήταν και ο τελευταίος παίχτης , βάση του κανονισμού ήταν πέναλτι όπως και δόθηκε και κόκκινη κάρτα (Διεθνές δίκαιο ποδόσφαιρου κανόνας 12 σελ 35)., ο διαιτητής έδωσε κίτρινη.
Στο 30΄σε μια επίθεση που κάναμε δόθηκε οφ σαιντ από τον διαιτητή αν και η επόπτης του αγώνα έδειξε παίζεται γιατί έλεγχε την φάση.
Στο 33΄ είχαμε ανατροπή έξω από την περιοχή του Δημητρελη σε μαρκάρισμα από πίσω από  τον αριθμό 10, δεύτερη κίτρινη κανονικά και επιτέλους αποβολή, αντί αυτού δεν έδωσε τίποτα και έδειξε παίζεται.
Στο 35΄ειχαμε τον καταλογισμό πέναλτι   σε χέρι ακούσιο του Μαυρογονατου, όταν παίχτης από πλάγια θέση έβγαλε σέντρα ο Μαυρογονατος γύρισε την πλάτη, χτύπησε στην πλάτη και στο χέρι του, ήταν ακούσιο, ο διαιτητής θεώρησε ότι  ήταν παράβαση και  δόθηκε πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα ο παίχτης με τον αριθμό 10.( που έπρεπε να είχε αποβληθεί).
Στο 42΄ειχαμε ανατροπή του παίχτη μας Ριζαι έξω από την περιοχή επάνω στην γραμμή από τον αριθμό 6 δόθηκε φάουλ και αυτό  επιθετικό…
Σε όλοι την διάρκεια του αγώνα ο διαιτητής έχασε κοινώς  την μπάλα στην κυριολεξία, γινόταν φάουλ στο κέντρο, με επικίνδυνο παίξιμο, που συνιστά τιμωρία με κίτρινη κάρτα, βάση του ΚΑΠ ,αλλά τίποτα, έδειχνε  παίζεται.
Με τα πολλά και τα λίγα φάγαμε το δεύτερο γκολ το όποιο  ήταν κανονικό, αλλά η συνεχεία μας παρουσίασε και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.
Στο 60΄ μετά από αντεπίθεση για γκολ ο Καραδημας από αριστερά έβγαλε μια μπαλιά μέσα στην περιοχή για να τροφοδοτηση τον Δημητρελη, απόκρουση με το χέρι του αμυντικού, κανονικα πέναλτι, άλλο ο διαιτητής έδειξε, παίζετε…
Έγιναν και αλλά πολλά, τι άλλο να γράψω... Να επισημάνω κατι βασικό, με την ομάδα του Ευρυτανικου, δεν έχουμε κανένα παράπονο μαζί τους,  ισα ισα όλοι οι άνθρωποι είναι κύριοι, έχουμε της καλύτερες σχέσεις μαζί  τους και τους ευχαριστούμε δημόσια, για την άψογη φιλοξενία.
 Έφτασα σ΄αυτό το σημείο γιατί δεν αντέχω άλλο αυτήν την κοροϊδία. Ο διαιτητής είναι ένα μικρό παιδί 17 χρονών, με μέλλον μπροστά του, άριστος χαρακτήρας, καλό παιδί, κάλος διαιτητής δεν ρίχνω ευθύνες σ΄αυτόν, άλλη φταίνε και ξέρουν ποιοι είναι…

Αυτά….